Subsidieregelingen

Daar waar mogelijk proberen wij in onze adviesmodule rekening te houden met lopende subsidieregelingen. Echter in Nederland is het subsidiebeleid veelal tijdelijk van aard en geldt het principe op is op. Wij proberen in onze adviesmodule zoveel mogelijk te kijken naar de haalbaarheid van producten zonder subsidie. Dit leidt bovendien tot een eerlijker beeld over de mate waarin producten bijdragen aan het besparen van energie en duurzaamheid in het algemeen.
De eventueel verkregen subsidie kan dan als bonus worden beschouwd.

Er moet rekening gehouden worden met een lange wachttijd, voordat duidelijk is of de subsidie wordt toegekend (ruim 3 maanden). Dit heeft twee nadelen:
  • Het investeringsmoment i.v.m. een verbouwing kan al weer gepasseerd zijn op het moment dat de subsidieverstrekking rond is.
  • Als u als investeerder het bedrag niet kunt dragen zonder de subsidie is het de vraag of u uberhaupt een dergelijk traject moet starten ook al kunt u het bedrag tijdelijk financieren.


Voor alle actuele subsidieregelingen kunt u het beste kijken op de site van de uitvoerende overheidsinstantie Senternovem.

Voor informatie over de subsidie op zonneboilers (warmwater) kunt u kijken op subsidie zonneboiler.

Informatie over de subsidieregeling voor micro warmtekrachtinstallaties kunt u vinden op subsidie HRe/micro-wkk.

Voor subsidieregelingen voor zonnecellen (elektrisch) kunt u kijken op subsidie zonnecellen.
Het is nu mogelijk om direct via DigiD de subsidie aanvraag elektronisch in te dienen. Zie hiervoor de bovenstaande linkjes naar de site van senternovem.

Disclaimer

Alle informatie op deze site is met zorg samengesteld op basis van de laatste inzichten op het gebied van energie en milieu. Aan eventuele fouten kunnen geen rechten worden ontleend.