Besparen op verwarming

Bijna iedereen kan veel besparen op stookkosten. Bij slecht geïsoleerde huizen is dat al gauw 50%. Daarnaast kunt u door anders en bewuster het huis warm te stoken nog 25% extra besparen. De besparingstips zijn op te delen in twee categorieën:

Hieronder staan in het kort de eenvoudigste en meest belangrijke maatregelen:

Wanneer u uw gasverbruik bijhoudt, zult u zien dat (gedrags)verandering daadwerkelijk leidt tot een aanzienlijke besparing.

Energie opwekken of terugwinnen

Er zijn op dit moment twee type systemen op de markt waarmee u zelf energie kunt opwekken. De verwachting is dat de diversiteit zal toenemen in de nabije toekomst.

  • HRe ketel. De HRe ketel wekt elektriciteit op bij het verwarmen van uw huis.
  • Warmtepomp. Een warmtepomp kan zeer efficiënt warmte leveren voor het verwarmen van een woning door de beschikbare omgevingswarmte(van een lager temperatuurniveau) te benutten.
  • Centraal ventilatiesysteem. Er zijn ventilatiesystemen op de markt die de warmte van de afgevoerde lucht gebruiken om het water in uw CV te verwarmen. Tevens zijn er systemen, waarbij de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de verse lucht voor te verwarmen. Dit staat ook wel bekend als balansventilatie. Mits goed aangelegd en onderhouden een zeer goede manier om energie te besparen.

Disclaimer

Alle informatie op deze site is met zorg samengesteld op basis van de laatste inzichten op het gebied van energie en milieu. Aan eventuele fouten kunnen geen rechten worden ontleend.